Миналата есен Meta обяви AI chatbots на собствения си търговски панаир Connect, които бяха базирани на различни знаменитости. Снууп Дог, Парис Хилтън, спортисти, инфлуенсъри и много други трябваше да служат като помощници на изкуствения интелект. Очевидно обаче "изкуствените" знаменитости не са имали успех. Но сега Meta отново преговаря с известни личности за лицензиране на техните гласове.

Съобщава се, че Meta разговаря с актьорите Джуди Денч и Кийгън-Майкъл Кий и американския рапър Акуафина. Водят се също така преговори с всички големи агенции в Холивуд, които работят със звезди. За правата върху гласовете трябва да бъдат платени милиони щатски долари. Не е ясно защо Meta иска да предложи гласове на знаменитости вместо чатботове с привкус на звездите. Гласовете трябва да бъдат интегрирани във всички продукти на Meta AI, т.е. Instagram, Facebook, WhatsApp и умните очила на Meta от Ray Ban. В последния вариант изкуственият интелект може да бъде достъпен чрез гласово въвеждане - така че гласовете биха били очевиден избор тук.

Очаква се Meta да представи нови разработки в областта на изкуствения интелект и преди всичко Meta AI, включително AI гласове на Connect през септември, пишат от Heise online.

Само преди няколко дни Meta обяви, че потребителите ще могат да създават свои собствени AI герои в AI Studio. Изглежда, че целевата група са влиятелни лица, които могат да отговарят на въпросите на своите последователи чрез изкуствени асистенти и по този начин да улеснят собствената си работа. Персонализираният изкуствен интелект обаче отново е достъпен само в САЩ.