С наближаването на зимния сезон следващите няколко месеца се смятат от мнозина за идеално време за международни пътувания. През това време няколко дестинации създават приятна атмосфера с различни културни фестивали, на които всеки иска да отиде.

Човек обаче трябва да планира маршрута си с предпазни мерки, тъй като не всички страни са безопасни за чуждестранни гости. Правителства по целия свят съветват своите граждани да се въздържат от пътуване до Бангладеш поради продължаващите случаи на насилие в съседната нация. Като се има предвид това, нека днес да разгледаме страните, които трябва да избягвате да посещавате при следващото си международно пътуване. Те включват:

Бангладеш

Бангладеш наскоро избухна в състояние на безредици поради напрегнатите политически условия в страната. Имаше няколко бурни демонстрации и сблъсъци в градските райони, включително столицата на страната Дака. Водените от студенти протести поради промяна в правителствените политики прераснаха в широко разпространено насилие в цялата страна.

Израел

Неотдавнашното убийство на важни лидери на Хамас и Хизбула в определени региони на Израел доведе до паника. Това доведе до отмяната на няколко полета на Air India до градове като Тел Авив. Някои авиокомпании дори избягват въздушното пространство на близкоизточната нация поради конфликта. Следователно трябва да се избягват пътувания в страната, за да се предпазите от неприятности.

Украйна

Посещението в Украйна в момента може да бъде изключително опасно поради продължаващата война с Русия. Страната трябва да се справя с чести удари с ракети и дронове, насочени към гражданска инфраструктура в населени райони като Киев. Това направи ситуацията непредсказуема с рискове от военни нападения и престъпления. Имаше и няколко съобщения за чужденци, задържани в окупираните от Русия райони.

Афганистан

Откакто въоръжените сили на Съединените щати се изтеглиха от Афганистан, страната е измъчвана от няколко проблема. Продължаващите сътресения в областта на сигурността в Афганистан доведоха до увеличаване на престъпленията и нестабилност. Талибаните поеха контрола върху управлението, което доведе до насилствени инциденти в нацията.

Сирия

Посещението на Сирия при следващото ви международно пътуване може да се окаже изключително опасно поради продължаващия въоръжен конфликт, терористични актове и граждански вълнения в нацията. Страната се занимава с гражданска война от 2011 г., което доведе до широко разпространено насилие и нестабилност. Страната също е заразена с терористични военни фракции, включително ISIS и Ал-Кайда.

Иран

Друга страна от Близкия изток в списъка, би било най-добре да избягвате Иран при следващото си международно пътуване. От известно време страната се занимава с протести и вълнения, особено за правата на жените. Предвид суровите ограничения, наложени на жените, Иран би бил неразумен избор за ваканция.