Балът свърши. Танкреди отиде да танцува със звездите… Така италианската актриса Клаудия Кардинале се прости с Ален Делон, нейния партньор в "Гепардът". Танкреди е именно героят на Ален Делон в този филм.

"Иска ми се да го изразя с думи, но тъгата е твърде силна. Присъединявам се към скръбта на децата му, на близките му, на почитателите му. Завинаги твоя, Анджелика", добави още италианската легенда пред Le Figaro.

Тя се подписа неслучайно с името Анджелика, защото това е името на героинята й във филма "Гепардът".

"Гепардът“ (на италиански: Il Gattopardo[1]) е италианско-френски филм от 1963 година, историческа драма на режисьора Лукино Висконти с участието на Бърт Ланкастър, Ален Делон и Клаудия Кардинале. Филмът печели "Златна палма" на кинофестивала в Кан.

Сценарият е адаптация по едноименния роман на Джузепе ди Лампедуза. Произведението показва историята и настроенията в аристократична сицилианска фамилия и по-специално на нейния водач – принц Фабрицио Салина (Ланкастър) по времето на обединението на Италия през 1860-те години.

"Гепардът“ освен голямата награда "Златна палма“ в Кан, печели и други награди и номинации от европейски и американски фестивали и сдружения. Ален Делон е номиниран за награда "Златен глобус“ в категорията "най-обещаващ млад актьор“.