Ръгби играчът с най-много последователи в Instagram - едва ли някой е очаквал това да е жена, но ето на - Илона Маер от САЩ има почти 4 милиона последователи. За сравнение звездата на мъжкото ръгби Сия Кулиси има 1.3 милиона.

28-годишната Илона доби голяма популярност по време на участието на женския отбор на САЩ на Олимпийските игри в Париж това лято. И макар да завършиха с бронзови медали, американката се превърна в истинска звезда.

А причината за последното не са спортните й постижения, а именно посланията, които отправя в социалните мрежи.

"Искам да обърнете внимание на различните тела, които може да видите на Олимпиадата. Независимо от размера им, независимо от формата им. От най-дребната гимнастичка до най-високия волейболист, от ръгбиста до тласкача на гюле, спринтьора. Всички типове тела са красиви и могат да постигнат невероятни неща. Вижте себе си в тези спортисти и знайте, че и вие можете да го направите."

Публикацията на Маер е една от многото подобни в профила й, в които тя става проводник на боди позитивизма - идеята да приемаме тялото си с любов и да се грижим за него независимо от вида, и килограмите му.

"Обожавам това, че ръгбито ми показа какво мога да постигна. Показа ми на какво е способно тялото ми - то не е просто инструмент, на който останалите да гледат като на някакъв предмет", пише тя към поредната фотография, която показва мускулестото й тяло облечено в женствена рокля.

Всичко това е причината 90-килограмовата ръгбистка да е на корицата списание Sports Illustrated в традиционния им брой, посветен на бански костюми. "Илона е съвременният пример за подражание със своята сила, упоритост и автентичност", коментират от изданието и допълват, че способността й да разбива бариерите на терена и извън него е пример за всяка съвременна жена, пише lifestyle.bg.

Последното постижение на Илона Маер е поканата й за участие в танцовото риалити Dancing With the Stars. "Това ще е ново умение, което ще ме изкара извън зоната ми на комфорт", казва тя пред USA Today. "Всеки тип тяло е готово за танци", допълва в Instagram профила си.