Холивудските актьори излизат на протест. Желанието им е да получат по-добро възнаграждение и условия за работа. Те ще се присъединят към продължаващата стачка на сценаристите. Това ще бъде най-голямото спиране на творчески процеси в индустрията от 63 години насам.

Последната масова стачка на актьори е била през 1980 година.

Желанието на Гилдията на актьорите е да има отчисление на приходите на стрийминг платформите, както и да се въведат регулации за използването на изкуствения интелект. Притесненията им са свързани с използването на техни гласове или образи в продукции без тяхното изрично съгласие.

До момента актьорите дават образа и гласа си на изкуствения интелект, но получават заплащане само за деня, в който присъстват физически в студиото.

Обявяването на стачката съвпадна с лондонската премиера на филма "Опенхаймер". В знак на солидарност с колегите си актьорите Емили Блънт, Мат Деймън, Килиън Мърфи демонстративно напуснаха прожекцията.

Студията на "Нетфликс", "Парамаунт", "Дисни" ще бъдат пункт за протестиращите.

Протестите ще забавят графиците на множество продукции. Все още няма конкретни заглавия и режисьори, които ще бъдат засегнати.

Маркетинговите отдели също ще изпитат затруднения, защото холивудските актьори вероятно ще отказват присъствието си на големи събития и фестивали.