Дизайнерът Демна Гвасалия от ексклузивната марка Balenciaga е известен с луксозните си облекла, но и с някои, които сякаш осмиват любителите на екстравагантността.

Той пусна маратонки за 1850 долара, които изглеждат мръсни и унищожени, както и чанта, която прилича на торба за боклук и е на цена от 1800 долара. За колекцията "Пролет 2024" Демна е подготвил хавлиена кърпа като пола на цена от 925 долара, което е около 900 евро, съобщава Insider. Това прави около 1800 български лева. Според цитирания източник полата наистина е памучна кърпа, но върху нея е избродирано логото на Balenciaga. 

И Amazon пусна подобен продукт, който струва само 21,99 долара, само че този артикул изглежда по-полезен, защото има и преден джоб. 42-годишният грузински дизайнер Демна Гвасалия, каза неотдавна в интервю за The New York Times, че не харесва лукса, защото това е начинът, по който хората искат да покажат, че са богати. 

Може би затова те не могат да не произвеждат все по-нелепи луксозни стоки на прекомерни цени, предназначени да изнудват за пари от обсебените от марката, коментира Digi24.ro.