През последните години стайлингът на новите автомобили BMW остави малко хора безразлични. И докато нарастващото търсене предполага, че повечето клиенти харесват дизайна на марката, мнозина все още изглеждат объркани от него. Изглежда, че в компанията разбраха това и направиха преустройство в дизайнерския отдел на компанията.

Адриан ван Хойдонк запази позицията си на ръководител на дизайна за цялата BMW Group. Досегашният главен дизайнер на марката BMW -Домагой Дукец, обаче напуска поста си, за да заеме същата позиция в друга компания от концерна - Rolls-Royce.

Интересно е, че мястото на Дукец ще бъде заето от двама души, тъй като гамата на BMW се разделя на две. Максимилиан Мисони ще отговаря за моделите от по-високите класове, както и за тези на ателието Alpina, което става част от концерна и се настанява в луксозни сегмент. През последните 6 години Мисони беше главен дизайнер на марката Polestar, а преди това е рисувал екстериора на автомобилите Volvo и Volkswagen. 

Дизайнът на компактните модели ще се определя от Оливър Хеймлер, който оглавява дизайнерското направление на марката Mini от 2017 г. Освен това той ще отговаря и за спортните автомобили BMW M. Новият стилист на марката Mini ще бъде Холгер Хумпф, който досега оглавяваше дъщерното дружество BMW Designworks, което предоставя консултантски услуги в областта на дизайна. Неговият нов шеф е Андерс Уорминг, който беше изместен от Дукец както главен дизайнер на Rolls-Royce, съобщи Auto Media.bg. 

Освен това в BMW Group е създаден нов отдел за дизайн на цветове и материали, ръководен от Клаудия Браун, която преди това е работила в Porsche, Daimler и Volvo Cars.