На 15 септември принц Хари ще навърши 40 години. Изминаващата година едва ли може да се нарече от най-гладките в живота му. Тя започна с новината за раковото заболяване на баща му крал Чарлз, а преди седмица Хари присъства на погребението на близък роднина по майчина линия.

Въпреки това голяма част от публичните му ангажименти се радваха на успех. Заедно със съпругата си Меган Маркъл принц Хари посети Нигерия през май и Колумбия през август. Освен това отбеляза 10-та годишнина на основаните от него игри за ветерани Invictus в Лондон.

За рождения си ден обаче херцогът на Съсекс ще бъде в дома си в Монтесито, Калифорния, пишат Hello. Там той ще отбележи 40-та си годишнина в тесен кръг със семейството си и приятели.

Част от плановете, в които неизменна част на Меган Маркъл и децата им принц Арчи и принцеса Лилибет, включват и ден, прекаран в планините над Монтесито отново в компанията на близки хора.

До края на 2024 г. принц Хари има планирани редица ангажименти с фондация Archewell. Преди това обаче - в края на септември, той ще бъде в Ню Йорк по събитие на ООН, посветено на климатичните промени, пише lifestyle.bg. По същото време и брат му принц Уилям ще е в града за церемонията по връчването на наградите на неговата организация Earthshot. Дали обаче присъствието и на двамата в Ню Йорк ще стане повод да заровят томахавката помежду си?