Едно от емблематичните лица на музикалните шоу програми в БНТ Драгомир Драганов празнува рожден ден днес, научи "Фокус. Той е основател (заедно с Георги Крумов) на предаването "Частен случай“ и дълги години бе водещ на предаването "Чай“, както и на нощния блок "Полет над нощта“. Драгомир Драганов е роден на 22 януари 1971 г. в София. Завършва 95 СОУ "Проф. Иван Шишманов“, а по-късно учи и в Софийския университет, специалност "Предучилищна педагогика“.

От малък има влечение към цирка и българската поп музика, в резултат на което записва три албума - "Искам те за мен", "Ако си ангел" и "След теб". Дълги години е приятел с Лили Иванова и записва дуетна песен с нея.

От 2010 г. Драгомир Драганов е директор на "Софийски цирк на сцена“ в читалище "Цар Борис III“. Той е един от най-големите български колекционери на плакати, афиши и рекламни листовки за българския цирк. През 2015 г. основава първия виртуален музей за българско цирково изкуство, наречен Bgcircus. 

От септември 2019 г. до 3 октомври 2021 г. е водещ на "БНТ на 60“ – проект, който е посветен на 60-годишнината на Българската национална телевизия. От април до май 2020 година заедно с Нора Шопова са лица на предаването "Питай БНТ“.