Една от най-обичаните певици у нас празнува рожден ден днес, научи Sofia24.bg. Николина Чакърдъкова е родена е на 4 септември 1969 г. в град Гоце Делчев. Тя е народна певица, изпълнителка на песни предимно от Македонската фолклорна област. Сред издадените от нея албуми са "Чакай ма, батьо Ванчо" (1996), "Любов и мъка от Македония"(2001), "Вечни македонски песни"(2001), "Пуста младост"(2001), "Българска сватба"(2003), "Магията на българския фолклор" (2004). 

Николина Чакърдъкова се появява на професионална сцена за пръв път едва на четиринадесет годишна възраст. През 80-те години на миналия век се утвърждава като солистка в Неврокопския ансамбъл, с него пленява публиката в България, Западна Европа и Канада. 1987 г. е преломна в кариерата на народната певица. Тжогава тя е поканена от проф. Кирил Стефанов да се присъедини към Държавния ансамбъл за народни песни и танци "Пирин“ – Благоевград.

В концертните си изяви Николина Чакърдъкова пленява публиката, освен с магическия си глас и с атрактивното съчетание с хореографските постановки на Георги Хинов, както и с ефектните декори и красиви костюми, изработени от художника Васил Докев. На 20 април 2005 година е обявена за почетен гражданин на Гоце Делчев за особен принос в популяризиране на фолклорното богатство на Гоцеделчевския регион чрез своите песни и творчество.

През 2006 г. създава "Фолклор ТВ“ – първата българска национална фолклорна телевизия, на която е собственик и понастоящем. След 6-годишно отсъствие от сцената, през 2013 г. спектакълът ѝ "Най-голямото богатство...“ разпродава зала №1 на НДК за три поредни вечери – 10, 11 и 12 декември. 

За спектакъла са изработени над 100 нови костюма, в които са вплетени мотиви от Македонската фолклорна област с ръчно изработена бродерия от сърма. Декорът е копие на фасадата на историческия музей в Гоце Делчев. Картините на сцената се променят всеки път в зависимост от песните, музиката и танците, и благодарение на технологията 3D-мапинг.