Дядо Ейбрахам, който живее в Холон, град южно от Тел Авив, отпразнува своя 95-ти рожден ден в бомбоубежище в блока, в който живее. За това разказа във Фейсбук неговата внучка Олга Аров от Холон:

"Когато звучи сирената, се качвам горе. Мястото е доста безопасно и вече имаме страхотна компания: семейна двойка с две красиви момичета, аз и дядо от съседния апартамент.

Винаги има за какво да си поговорим особено с дядо Ейбрахам. Той дойде в Израел за 71 години, говори перфектно руски и имаме за какво да го питаме. Живее сам, бодър е, със светъл ум и добра памет, малко трудно чува.

Вчера около 12 часа на обяд беше първата сирена за деня и се събрахме със съседите по стълбите. Ден преди това, преди лягане, при същите обстоятелства (стрелба), съседка уточнила с дядо ми: "Утре ли е рожденият ти ден?" Той кимнал с глава. Ето така съседите ми приготвиха изненада за дядо.

Извадиха тортата, купена нарочно предварително, сложиха свещи с числото 95. Всички пяхме честит рожден ден на иврит и дори експлозията на ракетата не ни разсейва. Мазел тов, Авраам! До 120!!!", пише още Олга Арав и разбира се, помества снимка.