Ако сте решили, че е време да се сдобиете с нов матрак, то вероятно се сблъсквате с множество въпроси, които са породени от голямото разнообразие на пазара. Изключителни модели са се появили на пазара пред последните 10 години и е важно да сте добре информирани, за да можете да се насладите максимално на удобството, което трябва да ви предоставя един матрак. Ако вече сте избрали вашата спалня, взели сте размерите за новия матрак, то въпросът, дали да бъде двулицев, или да бъде еднолицев все още няма отговор.

Предимствата на двулицев матрак

Предимствата на двулицев матрак са изключително много. На първо място този матрак, може да се завърта и в двете посоки, което го прави много предпочитан, защото може да го изберете с различна твърдост или с различна материя. Изборът на материя ще определи, коя страна да използвате за зимата и коя за лятото, това ще направи съня ви много по-ефективен и ще можете да се наслаждавате на топло място за зимата и хладно за лятото. За повече качествени матраци, може да разгледате тук: https://mattro.net/.

Негативите на двулицевият матрак са, че задължително трябва да имате подматрачна рамка, която да задържа самия матрак на повърхността на леглото. Това е така, защото двулицевият матрак е с две меки част и от двете страни, което го прави невъзможен за поставяне на рамките на леглото. Повече разнообразни рамки, може да разгледате тук: https://intershop.bg/products/search/156/213/Подматрачни+рамки.

Ако бюджетът ви е ограничен, то вероятно ще забележите, че двулицевите матраци са по-скъпи от еднолицевите. Това е така, именно защото се дава по-голямо удобство на потребителя да избира как да спи в различните сезони. Препоръчително е при двулицевия матрак, да се обръща на всеки 6 месеца, за да може да се изменя еднакво и от двете страни.

Предимствата на еднолицев матрак

Еднолицевият матрак е най-разпространеният и един от най-желание, защото самият той идва с вградена подматрачна рамка, която лесно се закрепя за издадените части на избраното легло. Еднолицевият матрак, не може да се завърта в двете посоки, именно защото меката му част е само една, а отдолу има рамка. Затова трябва да избирате матрака си много внимателно, да обърнете внимание на неговата твърдост, на материите, които ще ви обгръщат и на всичките му съставни части.

Ако се доверите на проверен доставчик ще може да се насладите на всички тестове, които прави производителят, преди матракът да достигне до вашия дом. По този начин доставчикът ще ви гарантира всички качества, които притежава матракът ви и вашия по-пълноценен сън и по-продуктивен ден.

Еднолицевите матраци, за разлика от двулицевите, са на много по-достъпни цени, като цената варира и според това, какви материали и материи са използвани за направата му.

Не забравяйте, че може да се консултирате със специалистите в сайта или физическите магазини, за да можете да вземете най-правилното решение. Освен това, може да се насладите на пазаруването онлайн, където ще можете да разгледате всички модели, пратката ви да се достави бързо и безопасно. Пазаруването онлайн ще ви даде възможност да проучите всички цени и продукти и да се възползвате от специални отстъпки и оферти.