Ако една компания иска да привлече млади таланти в екипа си, трябва задължително да им осигури достъп до най-новите технологии. Новите поколения младежи имат най-голям афинитет именно към технологиите, затова Практикантската програма на Vivacom, изцяло съобразена с техните нужди, е предпочитана стъпка по пътя им към избора на професионално поприще. Програмата дава и уникална възможност за получаване на основни познания в света на телекомуникациите и за надграждане на умения с практически знания още в ученическа възраст.

"Учениците ще имат възможност да черпят знания директно от експертите, които работят с най-новите технологии и решения във Vivacom - иноватор в телеком сектора“, каза Малина Чавдарова, директор Човешки ресурси във Vivacom.

Петото издание на Практикантската програма на Vivacom стартира на 1 юли с участието на над 150 ученици от професионални гимназии. Младежи от 15 училища от цялата страна ще се запознаят с всекидневните задачи и работната атмосфера в ключовите технически отдели във Vivacom - Поддръжка и изграждане мрежата, Диспечиране, Фиксиран достъп, Осигуряване на качеството, Информационни технологии, Поддръжка на оборудване и Център за управление на мрежата. За първи път програмата включва и обучение в Кол център - допълнителна възможност за развиване на комуникационни умения.

Тази година фокусът е върху младежите от 11 клас, които скоро завършат училище, имат повече специфични знания и им предстои да се ориентират в своя професионален път.

В рамките на 64 учебни часа над 80 ментори и специалисти от Vivacom ще запознаят практикантите с работния процес, ще им помогнат да създадат трудови навици и ще дават ценни съвети по конкретни проекти. Програмата е чудесна възможност младежите да продължат своето обучение в надграждащи със знания програми, провеждани от компанията.

Интересът се увеличава. Пет нови училища от три нови локации - Перник, Плевен и Шумен, се присъединяват към София, Пловдив, Варна, Сливен, Бургас, Стара Загора тази година. А общо в 5-те издания на Практикантската програма на Vivacom досега са се включили над 330 ученици.

РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ