В детския роман "Тринайсет чудовища за Хелоуин“ вилнеят всякакви страховити същества. Тяхната цел обаче не е да плашат, а да забавляват и да ни убедят, че няма нищо страшно в това да бъдеш странен и по-различен от другите. Книгата разкрива сюжет, в който чудовищата, които населяват митовете и легендите, са напуснали нашия свят и са се преселили в мистериозна страна – Земята на проклетиите, където живеят самотни и забравени. Един ден обаче безстрашният гарван Ван е споходен от пророчески сън и се отправя на вълнуваща авантюра – решава да посети тринайсет страшилища и да ги покани на партито, което организира в чест на Хелоуин. Птицата е убедена, че по този начин всички заедно ще успеят да събудят магията и да се върнат обратно в света на хората. Дали обаче Ван ще се справи навреме? Дали всичките тринайсет чудовища ще се съгласят да посетят празника на Вси светии? 

Авторът Благой Д. Иванов е познат на своите читатели и с друга детска книга – "Плюшеното приключение“, но е отговорен и за появата на няколко литературни заглавия, насочени към възрастната аудитория: сред тях са трилърът "Мазето“, провокативният комикс "Седем градски гряха“ и сборникът с жанрови разкази "Трансформации“. Иванов е познат и от телевизионния екран – като дългогодишен участник в рубриката "Киноафиш“ на предаването "Култура БГ“ по Българската национална телевизия. Освен това той е част и от екипа на радио "Фокус“ – като водещ на кино предаването "Сториборд“ и като гост-коментатор в "Живот на фокус“ с Надя Брайт.

Новата му книга "Тринайсет чудовища за Хелоуин“ ще се появи в българските книжарници на 23 октомври, когато ще бъде и официалната премиера – в софийския бар "Сингълс“ от 19 ч. Като допълнение към текста на атрактивното издание е и впечатляващото художествено оформление на талантливия Добромир Томов. Негово дело е не само корицата, но и всичките близо 30 илюстрации, които по въздействащ начин допринасят за атмосферата и за цялостното изживяване от четенето.