Лятото е в разгара си и на 19 юли е идеалният ден да празнуваме Националния ден на играта! Време е да освободите вътрешното си дете, да разпалите креативността си и да научите защо играта е важна част от щастливия живот. 

Играта е една от най-простите, но забавни дейности, които можете да правите. Тя отключва любопитството и позволява да изследвате света по увлекателен начин. Освен че е забавна, играта създава усещане за удоволствие, което е от съществено значение за развитието и цялостното благополучие. Всъщност играта може да ни помогне за изграждането на социални умения, включително решаване на проблеми и справяне с предизвикателствата.

Следващия път, когато някой каже, че играта е само за деца, кажете му, че греши. Играта е биологична потребност в нашата ДНК, която помага на мозъка да се развива. Всъщност ние ставаме по-умни, по-силни и по-щастливи всеки път, когато играем. Някои изследвания дори предполагат, че всички ние имаме гена за игра в телата си, наречен RT1 ген. Колкото по-силен е генът, толкова повече човек обича динамичните преживявания.

Националният ден на играта е създаден тази година с цел да насърчи всеки да разгърне вътрешното си дете, да предизвика креативност и да научи защо играта е важна част от щастливия живот.