Още от древни времена годежният пръстен е символ на любовта и обещание за вярност. Той олицетворява специалния момент, в който мъжът изразява своите чувства към избраницата на сърцето му и предлага да споделят живота си заедно. Затова изборът на годежния пръстен не е никак лека задача, тъй като той трябва да бъде перфектен и да отразява уникалността на всяка дама. Когато става въпрос за избора на камък за годежен пръстен, два от най-популярните варианта са диамантите и мойсанитът. Диамантът е познат със своята безупречна красота и класически блясък, което го прави изключително желан и традиционен избор за годежен пръстен. Мойсанитът, от друга страна, е създаден в лабораторията и има много сходни характеристики с диаманта. Той е достъпна алтернатива откъм цена и предлага също така високо качество и блясък, поради което мнозина се спират на него, когато търсят годежни пръстени с камък.

Диамант или Мойсанит: Кой е перфектният избор за годежен пръстен?

Когато се сравняват диамантите и мойсанитът като камък за годежен пръстен, то изборът зависи най-вече от предпочитанията на бъдещите младоженци. Ако цените класическия стил и вечната красота на диаманта и може да си го позволите, то това е перфектния избор за вас. Все пак диамантите са считани за инвестиция в дългосрочен план и могат да останат като наследство в бъдеще. Честно казано няма жена, която да не се зарадва на пръстен с диамант, но ако не може да си позволите такъв, то не бива да се отчайвате. На пазара има достъпни алтернативни на годежни пръстени с камък, които са достатъчно елегантни и стилни, за да се харесат на вашата избраница. Такива са бижутата с мойсанит. Те предлагат доста нестандартни и модерни дизайни, които освен това са и на много достъпни цени. Тук е мястото да посочим, че цената на мойсанитът е десетократно по-ниска в сравнение с диаманта като скъпоценен камък.

Мойсанит достъпен избор на добра цена

Както отбелязахме вече мойсанитът е достъпна алтернатива на диаманта. Разбира се, не очаквайте, че ще получите блясък, красота и елегантност като истинския диамант, но на по-изгодна цена. Въпреки това обаче, мойсанитът има своите страхотни качества и не случайно се радва на голяма популярност, когато става дума за имплементирането му в годежни пръстени или други бижута. Една от причините за разликите в цената между мойсанитът и диаманта, е, че той се произвежда "изкуствено в лаборатории", докато диамантът се добива в природата по естествен път. Диамантите са естествен минерал, който е с най-голяма твърдост, докато мойсанитът може да се съпостави по твърдост и има уникален блясък.

В случай, че се спрете на годежен пръстен с мойсанит, то не забравяйте, че може да намерите такъв с високо качество на камъка на достъпна цена и не прибързвайте със закупуването му. За да сте сигурни, че избраното от вас бижу е с високо качество на мойсанит, то обърнете внимание на блясъка на камъка - трябва да е ярък! Също така го огледайте добре за драскотини! Независимо какъв избор направите, е важно да се грижите правилно за вашия годежен пръстен. За пръстените с диаманти е препоръчително редовно почистване и дори периодично да го носите при професионалисти, които да се погрижат за него.

Мойсанитът също изисква специална грижа. Веднъж месечно го почиствайте с деликатна четка (например "soft четка за зъби")и в купа с гореща вода, в която прибавете няколко капки почистващ препарат за бижута. Важно е да не се излага на химикали, които могат да повредят камъните. Изборът на годежен пръстен е специална задача, която изисква неопределено време за подготовка. Не прибързвайте и не купувайте годежен пръстен, за който не сте сигурни, че е този, за който си е мечтала вашата половинка. Всяка жена тайно си мечтае да получи годежен пръстен с огромен диамант като по филмите, но ако не може да си позволите такъв, то и бижутата с мойсанит имат своите предимства и съвсем не са лоша алтернатива.

Надяваме се, че тази статия ще ви помогне да вземете правилното решение и да изберете перфектния годежен пръстен, който ще бъде символ на вашата любов и съчетава уникалността на вашата половинка.