За мен Калифорния е голям сантимент, защото там съм ходила с децата си. Всичко, което съм видяла за първи път, съм го видяла и усетила с и чрез тях. Това каза актрисата Десислава Моралес в предаването "Куфарът на фокус" на Радио "Фокус" с водещ Ася Александрова.

Любимото й място в Калифорния е "Дисниленд", който посещава няколко пъти. "Това е друг свят, това е история. Усещането е магично, приказно. Това е моят свят", каза актрисата.  

В "Адвенчър парк", който е част от "Дисниленд", всичко е пресъздадено в реални мащаби. "Все едно влизаш в анимационния филм. Обичам да живея така и в реалността, обичам да си създавам приказния свят и в живота, и във всекидневието", сподели Десислава Моралес.

За да могат да видят всички атракции, посетителите трябва да си предвидят седмица, допълни тя.

"Леголенд" е друго място в Калифорния, което туристите не бива да пропускат. "Той също е впечатляващо голям. Всичко там е направено от фигурки лего, включително сградите“, разказа Десислава Моралес.

От всички плажни ивици, които успява да посети в Калифорния, остава запленена от Лагуна бийч. "Абсолютно завинаги. Това е приказен воден свят". 

Там се намира студиото на любимия й съвременен художник Робърт Уайланд. "Той също явно си пада по "Дисниленд", защото в неговата къща-музей можеш да видиш Малката русалка, Мики Маус, подводни скулптури", разказа Моралес.

Тя разказа и за резервата в Сан Диего на брега на тихоокеанския залив Каталина, където животните живеят в естествена среда. "Усещането е различно, животните са на свобода – жирафи, лъвове, сърни. Ти си сред тях, усеща се свободата", разказа актрисата.

В стария град на Сан Диего се усеща културата на Мексико. "Макар и на няколко улички, атмосферата може да се усети на 100%. В Сан Диего има един много топъл, купонджийски дух. Това усещам там и много ми харесва, защото отговаря на нашия темперамент, докато американците са малко по-въздържани. Няма я тази топлина, близост, приятелството, докато в Сан Диего това го има", разказа Моралес.

Разходката й по "Холивуд булевард“ е другата й сбъдната мечта. "Но не бях толкова впечатлена, да си призная. Видях звездите, те са впечатляващи, но имаше изключително много бездомници по улиците. Атмосферата не ми хареса", сподели актрисата.