Както ви съобщихме на 20 октомври Грета Тунберг е в София. Днес тя е била видяна на булевард “Дондуков" и улица “Будапеща" в столицата. Хари Аничкин съобщи новината, а днес отново говори за посещението й с любопитна публикация.

"Приятели, съгласни ли сме, че Грета Тунберг е световно известна личност. Дори и да не симпатизираме на някои нейни позиции по различни международни въпроси, смятам че е важно да се отнасяме с подходящото уважение, като към всеки човек постигнал успех в своята сфера!", заяви икономистът Хари Аничкин в личния си профил във Facebook, видя "Фокус".

Аничкин направи интересен паралел.

"Откривам категоричен паралел между Грета Тунберг и моята героиня Лили Мон от книжката ми "Приказки за Лили Мон и други герои". И двете са симпатични и с приключенски дух. А Грета е просто една "Лили Мон в Страната, в която всеки разбира от политика"! Не съм очаквал такъв отзвук на предишния ми пост! Явно това са моите 15 минути слава за годината! 

П.С. Снимката е направена на ул. "Будапеща", до "О'Шипка!", пресечка с бул. "Дондуков", добави още Аничкин.

Както е известно, шведската активистка, се бори срещу глобалното затопляне. Тя стана известна с поставянето на началото на движението "Училищна стачка за климата“ от ноември 2018 г. Движението нараства до световен мащаб след конференцията COP24 през декември същата година.