Докато повечето хора искат да изглеждат бляскави на снимката си в паспорта, инфлуенсърката Алиша Мари разкри защо е по-добре да изглеждате естествено, когато снимате.

Във видео, публикувано в нейния TikTok, което събра повече от 20 милиона гледания, Алиша разкри, че почти не й е било позволено да се качи на самолет, защото не изглеждала като бляскавата й снимка от паспорта.

Облечена с огромен череш суичър, черна шапка и без грим, тя заяви: "Почти не ме пуснаха на моя полет".

"Казаха, че не приличам на паспорта си. Ето защо никога не трябва да се гласите за снимката на паспорта си."

Тя озаглави видеото "Никога не съм била толкова смирена в живота си" с тъжно емоджи лице

Други се включиха в коментарите, за да разкажат за техния опит.

Един човек сподели: "Това ми се случи в Мароко".

Докато добави: "Те не искаха да ме пуснат на самолета от САЩ до Австралия, защото не изглеждах като паспортната ми снимка и шофьорската ми книжка беше изтекла."

Трети човек разказа опита си след боядисване на косата си: "Това се случи и с мен, но това е, защото боядисах косата си руса, а на снимката в паспорта ми имам черна коса."

Това идва, когато повечето пътници избират комфорта пред стила, когато се качват на самолети, особено за дълги полети.

Междувременно собственик на туристическа агенция реагира на тенденцията с видеоклип като напомняне да не се гримирате, когато отивате за снимки за паспорт.

Дениз Амбруско-Майда, собственик на туристическа агенция, заяви: "Нарочно се снимах за паспортната ми снимка, че изглеждам като блатен плъх.

"Ако сте от типа хора, които ще се гримират напълно за този полет, добре. Не се опитвам да ви кажа да не го правите. Но имайте едно наум, че може да не ви пуснат в самолета".

Въпреки че гримът е разрешен, препоръчително е паспортните снимки да приличат на пътника.

Правилата за паспортите изискват неутрално изражение, ясно изображение, без филтри и бял или почти бял фон.