Черил Коул, от която Лиъм Пейн има дете проговори за първи път след кончината му. 

Певицата на Girls Aloud имаше връзка с Пейн в продължение на две години, като двойката посрещна детето си Беър Грей на 22 март 2017 г. Коул се обърна към последователите си с трогателно съобщение.

"Докато се опитвам да се ориентирам в това разтърсващо земята събитие и да работя със собствената си скръб в този неописуемо болезнен момент. Бих искала любезно да напомня на всички, че загубихме човешко същество. Лиъм беше не само поп звезда и знаменитост, той беше син, брат, чичо, приятел и баща на нашия седемгодишен син. Син, който сега трябва да се изправи пред реалността никога повече да не види баща си.“ 

Двамата за първи път се срещнаха на хитовото шоу за таланти през 2008 г., но официално връзката им започна едва през 2016 г. Коул и Пейн направиха официалния си дебют на червения килим на Global Gift Gala на Ева Лонгория в Париж през същата година, като Пейн отдаде почит на Черил с татуировка на нейното око на ръката си. През 2017 г. певицата роди техния син Беър. Въпреки това година по-късно през юли Черил и Лиъм обявиха раздялата си, пишат от Daily Mail.