Имам 300 000 последователи в социалните мрежи, благодарен съм на всеки един, защото това са реални хора, това е признание, аудиторията ми, която аз наричам “Чушки с боб". Това е мое любимо ястие и има символика с името ми, с всичко се връзва. Много ми е скъпа аудиторията и във всеки един момент й благодаря и й казвам, че всичко, което правя, с което се сблъсквам, боря, дори когато съм щастлив, неща, които получавам, това е защото ги има! Това каза в предаването “Животът на фокус" по Радио “Фокус" с водещ Ася Александрова актьорът Борислав Вълов - Ей Бо.

Той обясни, че Ей Бо е красива зона, отделена от него. В нея няма проблеми, битовизми, там всичко е изкуство, мечти, и това, което иска да се случва с него и света. Пази Ей Бо сакрално, защото е нещо, което е изградил, което е той, и иска то да остане чисто. И да опакова всички проекти и продукти, които занапред ще има към света и до момента е направил. В Ей Бо няма суета, целта му е да минава през живота, да открива истината и да върви с нея. А Борислав събира всички преживявания в себе си, каквито и да са те.

“Харесвам живата виртуална връзка в момента, но през екрана. Почитателите ми задават лични въпроси, сверявам пътя ми, къде, какво се случва около мен, в тези мои пространства. Снощи имах коментар от момиче, което ми написа “Не мога да повярвам, че попаднах на лайф, където няма хейт и няма токсичност. А е просто хубаво". Това е смисълът на всичко, което се случва тук", отбеляза Борислав Вълов-Ей Бо.

Участва в постановки на Теди Москов. Работата му с него е школа, той е от лицата от българския и не само българския театър с много конкретен стил, със следа, подход, начин на работа, който Москов сам е избрал. “Попадайки по пътя му, или се адаптираш или отпадаш. Аз се адаптирах и намерих не само начина, за да си взема максимално много, но и да мога, връщайки се обратно да си казвам, “Много хубаво се подредиха нещата, точно така, както ми се иска". Теди Москов вижда във всеки един потенциала му, всяка стъпка, какво се случва и ти дава есенцията, и аз я получих за мен, сподели Борислав Вълов.

Мечтае смело и има визия какво ще се случи след 1-2 години. Любопитно му е да работи с различни режисури, интересно му е да среща хората зад тези режисури, интересно му да минава от спектакъл в спектакъл. Любопитен е какво му предстои, иска да снима кино със Зорница-София и го очаква с нетърпение. Киното му е страст и през 2018 г. снима “Танго в тунела" филм на Златка Керемедчиева. От тогава стремглаво се е вкопчил в киното, чувства се добре пред камера, снима видеа, харесва му особения въздух на снимачната площадка и има нужда от него.

Успешно създава комедийният образ “Леля ти" и нейното развитие, смивайки ситуациите, които ни съсипват в ежедневието. Сам се гримира за изпълненията на образа й. Получава коментари, че тези видеа са огледало, в което комедията казва истината. Осмиването е част от жанра, но мисията му е нещо да се променя, да не е едно и също, да не е както е било преди 20 - 50 години. Основни теми в клипове му са ситуации в дома, работата, училището, обхваща най-важните звена. От малък знае, че училището, вкъщи и улицата са трите места, където се учиш и изграждаш като човек и е много важно какви са те. Боли го, когато наблюдава проблем в някое от тези места. Мисията му е чрез тези видеа да показва, точно къде е място на всеки, да обичаш това, което правиш. Познава много хора, които дори и на късна възраст са сменили това, което работят и нещата са станали по-добри.

Снима “Снахище и свекървище" и НОИ - комична ситуация свързана с неизпратени документи, бюрокрацията в институциите. Занимава го мисълта какво зависи от нас и какво не,  тоест съдбата предначертана ли е донякъде или ти си ходиш по нея. Харесва му да мисли, че съдбата му е приятел и вървят заедно и си получаваме уроците, които са за нас. Намира начин да се справя сам с проблемите, с които се сблъсква, и смята, че до голяма степен всичко е в главите ни.

“Като цунами" е първата му песен, която отнася нещо тежко със себе си. Пеенето е най-старата му мечта, но е била в забвение. Когато се завръща към нея с “Като цунами" я отваря и връща обратно музиката в живота си. Той е работохолик, но отдава време на близките си. Написал е роман, но не иска да се знае за него, защото не иска да има никакви очаквания. В социалните мрежи не робува на трендове. Предпочита да осъществява собствените си идеи и ги превръща в свои лични трендове и на тях държи. Забавлява се чрез работата си, чете книги, излиза с приятели. Популярността за него е ключ, помага му да се разгръща. Трудно приема критиката, но когато е важна се вслушва в нея. Силно самокритичен и суров е със себе си,трудно му е да се прегърне, за да се чувства добре в кожата си. На 29 август в кино “Кабана" от 20.30 ч. ще има представление на спектакъла “Леля ти".