Редки колекционерски предмети от света на музиката и киното, включително златни пръстени, притежавани от Елвис Пресли, и писмо, написано от Брайън Уилсън, ще бъдат предложени на търг този уикенд.

Разпродажбата "Артефакти на Холивуд и музика" от Kruse GWS Auctions включва близо 400 предмета, включително артикули от Принс, Алия и Абигейл Фолгер - наследницата на кафето, която е била жертва на убийствата на Менсън.

"Този ​​конкретен търг има някои доста силни предмети, що се отнася до емоционалните връзки между хората", каза аукционерът Брижит Крус пред Reuters. "Има този елемент на трагедия и икони, които ни напускат твърде рано."

Част от предметите са били на Елвис Пресли, включително микрофон от резиденцията на изпълнителя в Лас Вегас, бутилка за хапчета с надпис март 1977 г. и два уникални златни пръстена, които са на цена от 35 000 до 60 000 долара.

Бижутата, притежавани от Пресли, който почина през август 1977 г., "все още се смятат за едни от най-влиятелните и ценни активи на планетата", твърди Крус.

Друг акцент е ръкописното писмо от Уилсън до колегата си от групата The Beach Boys Майк Лав, което според Круз се очаква да струва поне 10 000 долара.