Бившата приятелка на Лиам Пейн Мая Хенри направи някои наистина шокиращи твърдения, като го обвини в обсебващо поведение след раздялата им. 

В осемминутно видео в TikTok моделът, който може да се похвали с 26 милиона последователи в Instagram, разкри, че Пейн постоянно се свързва с нея чрез множество телефонни номера.

"Откакто се разделихме, той ми изпраща съобщения, взривявайки телефона ми. Не е само от неговия номер; винаги е от различни номера, така че никога не знам откъде идва", каза Хенри. 

Тя също така твърди, че Пейн се е свързала с майка си и приятелите си, добавяйки: "Той не спря да звъни на телефона на майка ми. Това нормално ли е поведението за теб? Той дори изпраща съобщения на приятелите ми, постоянно прави странни неща."

Тя изрази разочарованието си от това как се е справила със ситуацията, добавяйки: "Всичко се замита под килима, всичко е скрито за него".

Хенри и Пейн стартираха връзката си през 2019 г., сгодиха се през 2020 г. и се разделиха през 2022 г. Оттогава Пейн се среща с инфлуенсъра Кейт Касиди. 

Бившата звезда на момчешката група One Direction също предизвика полемика през август, когато коментира тоалета на Касиди, като заяви, че тя изглежда "хубава и облечена поне веднъж", преди да излязат на среща.