От следващата година в Европа ще има смъртоносна война. Това предсказание са направили Нострадамус и баба Ванга. Оказва се, че те правят една и съща прогноза поотделно, като казват, че 2025 г. ще бъде трудна година за континента.

Нострадамус прави предсказанието в началото на 1500 г. Той пише, че "земите на Европа" ще бъдат въвлечени в жестоки войни: "Древната чума ще бъде по-лоша от враговете."

По същия начин Баба Ванга е изразява приживе загрижеността си за Европа. Тя също така предупреждава за конфликт, който ще "опустоши" населението на Европа.

Ванга предупреди за атаките от 11 септември и руската инвазия в Украйна. Тя твърди, че един ден Путин ще стане "Господар на света".

Баба Ванга твърди, че Европа ще "престане да съществува" до 2017 г., което не се оказа вярно. Тя казва, че ще се превърне в "пустош, почти изцяло лишен от човешки живот", пише Bulgaria ON AIR. 

За атаката срещу Световните търговски центрове в САЩ тя каза: "Ужас, ужас! Американските братя ще паднат, след като бъдат нападнати от стоманените птици. Вълците ще вият в някой храст и ще блика невинна кръв."