Нямаме нищо против група RDMK да сме известни като хора, правейки летни хитове. Лятото за нас е движещата сила и новата ни песен сме я направили забавлявайки се, слушайки се, черпейки се един друг с вдъхновение. Това каза за предаването "Животът на фокус" по Радио "Фокус" с водещ Ася Александрова актьорът, певец, влогър и преподавател Асен Кукушев.

Група RDMK съществува официално от 2012 г. и е нормално за толкова години да има върхове и спадове, дразнения, караници и какво ли още не. Актьорската  му кариера започва на 9 години, когато по случайност се явява на кастинг за филма "Разговор с птици", избират го за главната роля. След няколко години участва във френски филм и през годините желанието му да бъде актьор се усилва.

Кандидатства актьорско майсторство в НАТФИЗ, но не го приемат.  Продължава образованието си в Нов български университет. Там преподавател му е Снежина Петрова, която е играла с него в първия му филм "Разговор с птици". Тя го е формира като актьор, който само със стоене на сцената да може да разкаже история.

В Лондон учи магистратура по актьорско майсторство в едно от най-добрите актьорски училища, което в топ 3 университети в момента. След завършване на магистратурата в Лондон не се чувства щастлив от живота си там. Липсата на приятелите му, го кара да вземе решение да се върне в България. Прави страшно много неща като част от театрален състав, който продуцира всичко, което прави сам. Участва в две авторски представления "Капаро за трима" от 2012 г и "Нагоре ли отивате" от 2015 г. "На този етап не играем толкова често тези представления, а само когато се съберем и ни липсват наистина", обясни Асен Кукушев.

Трябва му време да разбере, че YouTube дава възможност да бъде медия. Открива, че комедийни очерци и анализи на случващото се в Българската телевизия под формата на реалити предавания или други предавания, които ангажират хорското мнение, вървят много добре. Харесва водещи като Джон Оливър, Конън О Брайън и той се опитва да прави същото - пише сценарий и след това ги заснема. Популярността му в YouTube му помага да набере популярност в Instagram и да се нарича инфлуенсър. "Аз съм доволен, защото винаги давам стойност на нещата, които правя", сподели Асен Кукушев.

Агенция, която изпраща инфлуенсъри на разни места по света и движи кампании се свързва с него и му предлага да го изпрати на остров във Филипините, на който ще се снима българско риалити "Островът на стоте гривни". Предлагат му да отиде на този остров и да живее няколко дни като участниците в риалитито и след това да сподели впечатленията си с постове, влогове и т.н. Пътува 36 часа до съответния остров, което е било сплотяващ елемент като колектив между инфлуенсърите. "Общуването с инфлуенсъри беше интересно и зареждащо, защото това наистина е работа, трябваше да снимаме за няколко различни продукта и това не е никак лесно. В момента аз имам две кампании, които трябва да се случат през моите социални мрежи и много внимавам да не се объркам къде, какво трябваше да напиша, кой трябваше да тагна. Ако човек се отнесе сериозно, това е работа свързана с рекламата, с визиите и с това да може дадения продукт да стигне до максимално много хора", разказа Асен Кукушев.

Впечатлен е, че филипинците живеят изключително бедно в нещо като бараки по малки острови, но изглеждат много щастливи с малкото, което имат. Започва да работи в детска градина, което много го зарежда и работи 8 години там. След което започва да работи в училище и преподава театър на английски език на малко по-големи деца.

"Страшно благодатна е тази професия, защото колкото аз давам на децата, толкова повече ми дават те на мен. Когато успееш да спечелиш доверието им , те нямат граници в това колко са готови да се отдадат на тази измислена реалност, в която ние съществуваме в нашия час. Те идват при мен за да се пренесат в един свят, много по-различен от делника, в който им се налага да съществуват. Важно е децата максимално дълго да не забравят детското в себе си, докато се чувстват щастливи от това. Имам детенце на 1 годинка, и когато имаме възможност сутрин с него слушаме музика и танцуваме. Родителството е инстинкт за мен", заключи Асен Кукушев.