Мъж е в критично състояние след нападение от акула в щата Флорида. Инцидентът е станал в петък в окръг Насау. Мъжът е бил ухапан по дясната ръка, съобщават местните власти, цитирани от Newsweek

Местните власти получили сигнала около 11 часа сутринта. Когато пристигнали на мястото на инцидента, видели мъж, който бил с отхапан крайник. Шериф Бил Лийпър споделя, че мъжът имал обилен кръвоизлив. Раненият бил качен веднага на лодката, превързан с турникет и откаран по спешност в най-близката болница. 

Мъжът е бил в критично състояние, но лекарите очакват да се възстанови. 

Междувременно нападението на акули срещу хора в щата не са рядко срещано явление. В района Панхандъл са били регистрирани две нападения на акули в един същи ден, малко по-рано през месеца. Атаките са се случили в окръга Уолтън на 7 юни, като потърпевшите са били с "много тежки наранявания". 

Първата жертва е била 45-годишна жена, която е плувала с мъжа си през следобедните часове. Т я е с ампутирана лява ръка. Второто нападение, станало в същия ден, е над две тийненйджърки. 15-годишно момиче е било откарано в болница в критично състояние.