Актьорът от хитовата поредица "Сам вкъщи" Кен Хъдсън Кембъл е диагностициран с тежката диагноза рак. Кембъл се появи като мъдрия Дядо Коледа в "Сам вкъщи" от 1990 г. с Маколи Кълкин.

Той е на 61 години и бе диагностициран с рак на 27 октомври, след като лекарите откриха тумор, който "неуловимо е израснал в дъното на устата му и е започнал да навлиза в зъбите му".

Изявлението на страницата на звездата в GoFundMe обяснява, че той ще се подложи на 10-часова операция на 7 декември за отстраняване на тумора. Очаква се, че по време на операцията ще се наложи премахването на значителна част от челюстната му кост, заедно с лимфни възли, които ще се използват за подпомагане на възстановяването на нова челюст.

Кембъл също трябва да се изправи пред лъчева терапия, както и евентуално курс на химиотерапия в това, което се очаква да бъде изтощителен шестмесечен период на възстановяване.

Семейството на актьора стартира кампания за набиране на средства, за да се опита да помогне за покриването на "огромните“ разходи.