В тази книга има много философия. Това каза водещият на предаването "Един неделен ден по шосето“ по Радио "Фокус" Або в рубриката "Дифтонг“ във връзка с книгата на Гилермо Мартинес "И аз имах бисексуално гадже“.

"В тази книга се разказва за един аржентински преподавател, който отива в южноамерикански щат, за да преподава испаноезична литература за една академична година. В течение на преподаването се среща с една от студентките, която се оказва неговото най-голямо изкушения“, каза той.

Преподавателят и студентката започват тайна връзка, която е нетрадиционна.

"Тя се казва Дженифър, а те започват интимна връзка. Тя трябва да е много тайна, защото не приемливо. Срещат се в нейния апартамент, в неговия, навън. Сексуалните практики, които изповядват стават все по-нетрадиционни. В началото на тяхната връзка тя казва, че е бисексуална.

Той много се интригува от това. Започва да търси причината защо това е така. Защо се е обърнала към мъжете, след като е била бисексулна“, каза още Або.

Книгата е не просто за взаимоотношенията между преподавателя и студентката. В нея се говори за философия и дори се споменава името на известен български философ.

"В тази книга има много философия. Гилермо Мартинез също е преподавал испаноезична литература. Тук е вписал едва ли не лекции относно литературата като изкуство. Едната лекция е върху лекциите на Калвино. Другото, за което много говори, е Цветан Тодоров“, обясни той.

Тодоров не е споменат като българин, а като французин, тъй като той никога не е посещавал страната ни. Въпреки това обаче Мартинес и неговият главен герой правят анализ на философските трудове на Тодоров и Калвино.

"Тук е цитиран като френски философ. Не се споменава България, но се споменава неговото име.

Покрай споменаването на Калвино и Цветан Тодоров той прави дълбоки философски анализи на техните трудове, докато ги преподава. Дори по време на сексуалните си взаимоотношения, те си говорят за философия“, каза още водещият.

Або