Завръщането в училище е стресиращо не само за децата.

На всичкото отгоре всички пари, които родителите трябва да похарчат, за да подготвят децата си да се върнат в училище, води до допълнително притеснение сред майките.

"Родителството е наистина чувствителна тема. Всеки има различни стандарти и различна семейна динамика и ценности", каза експертът по етикет Джо Брайънт пред Daily Mail.

"Повечето класове в началното училище имат еклектична смесица от родители - от много динамичните до винаги неорганизираните и тези, на които просто не ги интересуват. Трябва да сте някъде по средата."

Но как да разберете коя група майка сте?

Ето шестте най-чести грешки, които трябва да избягвате, за да предпазите както вас, така и детето ви от драми и клюли.

Не комуникирате правилно в социалните мрежи

Ако входящите съобщения изглеждат безкрайно дълги, е напълно приемливо да заглушите груповия чат с майките. Това, което не е приемливо, е пълното напускане на чата.

От друга страна, не задавайте постоянно въпроси и не разчитайте на чата за допълнителна информация - потокът от съобщения може да подразни родителите.

Вместо това проверявайте училищните съобщения, преди да изпратите всичките си въпроси и притеснения, и поддържайте практични темите, само с академични цели.

Не си стоите вкъщи, когато детето ви е навън

Когато детето ви учи с приятели навън, си стойте вкъщи. Но не забравяйте, трябва да сте на линия за децата си. Ако са у вас, оставете вратата на стаята ви отворена и уведомете децата, че ще бъдете там, в случай че имат нужда от вас.

Оплаквате се, когато детето ви играе навън с приятели

 

Ако детето ви отиде в къщата на приятел и яде вредна храна или гледа повече телевизия от обикновено, не се оплаквайте.

Клюките се разпространяват бързо и няма причина да говорите лошо за чуждия стил на родителство.

Ако каните приятелите на вашето дете, но те често отказват, приемете намека и продължете напред – не го приемайте твърде лично.

По подобен начин, ако родител се грижи за детето ви и харчи прилична сума пари за него, правилно е да му върнете услугата.

Не помагате

Не е необходимо да бъдете доброволец на всяко събитие, но ако присъствате, трябва да предложите помощта си.

Други родители може да сметнат за неправилно да се разхождате и да се наслаждавате на училищното събитие, но никога да не сте помогнали на другите родители.

Използвате телефона си на детската площадка

Детската площадка не е вашият офис и щом сте там, не трябва да гледате телефона си, освен ако не е спешно.

Не само, че сте на телефона си, но не давате приоритет на детето си.

Оставянето на телефона ви също дава добър пример на детето ви да участва в социалния живот.

Говорите твърде много за детето си

Разбира се, трябва да се гордеете с детето си и неговия успех, но другите родители вероятно не искат да го чуят - особено когато сравняват вашето дете със собствените си деца.

Вместо това, се похвалете единствено на семейството и приятелите си. Ако някой друг родител направи комплимент на детето ви, кажете му благодаря, но не го превръщайте в цяла реч за това колко добре се справя.