Точките, облечени под формата на декларация, не е нещо, което ни разделя и ни разделичава като визия. Тези законопроекти са важни, но ние нямаме доверие в тяхната коалиция. Не вярваме, че искат да преборят дълбоката държава от ГЕРБ и ДПС, най-малко, защото водят разговори с тях. Това заяви народният представител от "Възраждане" Цончо Ганев след края на срещите с ПП-ДБ относно декларацията с антикорупционното законодателство, предаде репортер на "Фокус"

"Ние сме диалогични, били сме канени в предишни парламенти на такива разговори и сме давали конкретни изисквания", каза още той. 

По думите му "Възраждане" са готови да отстъпят от всички постове за реализрането на приоритетите, обещани пред техните избиратели. Те са представили декларация с приоритети, с които да "изхвърлят ГЕРБ и ДПС от властта".

"Ако искат да имат стабилно партньорство, трябва да има референдум за влизането в еврозоната, дали България трябва да бъде част от НАТО - искаме референдум по този въпрос. Следващият въпрос е по отношение на военните бази, които САЩ има в България. Предлагаме коя от политическите сили има визии за развитие на България по отношение на конфликта в Украйна", отбеляза още той.