Какво говори Бойко Борисов днес сутринта, няма никакво значение, защото към края на деня Бойко Борисов може да говори нещо съвсем различно. Какво иска той, няма никакво значение, защото е важно какво искаме ние, какво искат другите. Това заяви лидерът на "Възраждане" в кулоарите на парламента, предаде репортер на "Фокус"

Лидерът на "Възраждане" заяви, че за партньорство от политическата сила ще търсят подкрепа за референдум за членството на България в еврозоната и НАТО, прекратяване на помощта за Украйна, вдигане на санкциите срещу Русия и др. 

"По тези теми можем да разговаряме с всички политически партии, включително и с ГЕРБ. Когато не са съгласни те да застанат зад тези наши приоритети, няма как да управляваме", категоричен бе лидерът на "Възраждане". 

Той коментира и внесения законопроект за чуждестранните агенти: "Виждаме, че всеки път контрапрорпагандата изобретява нови и нови лъжи. Законът е почти едно към едно преписан от Американския закон за регистрация на чуждите агенти. Законът не предвижда санкции, законът предвижда публичност и прозрачност. Законът предвижда санкции само ако не бъде спазван". 

"Няма санкции за тези, които ще бъдат чужди санкции, няма санкции за тези, които ще получават финансиране от чужбина. Има санкции, ако те не го обявяват", добави Костадинов. 

По думите му средства, предоставени за медицинска или образователна цел, няма да попадат в обхвата на закона.