Най-близко до нас стои програмно правителство от лицата, които имат най-голямото доверие да го съставят. Ако се стигне до връчването на мандат до нас, ние ще подходим по същия начин и ще бъде отговорност да предложим програмно правителство, защото от проблемите, които предстоят, най-важни са целите. Това заяви председателят на ПГ на "Величие" Николай Марков по време на консултациите при президента Румен Радев за съставяне на правителство, предаде репортер на "Фокус"

"Виждам все повече хора в Народното събрание, които не искат да носят отговорност и прехвърлят отговорността върху други институции или между себе си", допълни лидерът на най-малката политическа сила в парламента. 

Николай Марков заяви, че от "Величие" са настоявали за среща с Бойко Борисов, за да имат яснота какви са целите на първата политическа сила за излъчването на правителство. 

"Не бяхме чути, защото такава среща беше отхвърлена. Нямаме яснота по това какво ше прави това правителство, какви ангажименти поема. Посланията бяха чисто формални - ще подкрепите ли, няма ли да подкрепите", обясни Марков. И продължи: "Не можем да подкрепим или да не подкрепим незнанието си". 

Председателят на ПГ на "Величие" заяви, че формулата за сформиране на експертно правителство е "криене от отговорност".

"Смятаме, че това е вид популизъм или демагогия и липсва пряката отговорност на субектите, които са ангажирани с тези задачи", каза още той. 

"Величие" нямат претенции да получат третия мандат, стана ясно от изказването на Марков.