Не можем да подкрепим правителство на малцинството или експертно, най-близко до нас е програмен кабинет. Това заяви лидерът на ПГ на "Величие" Николай Марков след края на консултациите при президента Румен Радев, предаде репортер на "Фокус"

"Ние като най-малка политическа партия нямаме претенции да го създаваме (бел. от ред. - правителство), но продължение на нашите действия за яснота какво ще прави това правителство - какви ангажименти ще поеме, в какви срокове и какви са очакванията от това правителство. На тези въпроси досега никой не ни е отговорил", заяви Марков. 

Попитан какво е необходимо, за да може "Величие" да евентуално да подкрепи правителство на малцинството с мандат на ГЕРБ-СДС, той каза: "Трябва да знаем абсолютно всичко за това правителство на малцинството. Ние сме в сложен исторически момент. Това, което предстои да се случи на Срещата на върха (бел. от ред. - във Вашингтон), касае цяла Европа. Скриването на някои политически формации зад експертни правителства, които представляват скрити коалиционни правителства, е непочтенно". 

Той каза още, че "Възраждане" не са канили "Величие" на срещата за евентуално реализиране на правителство с третия мандат.  

"От началото на сформирането на Народното събрание правим опит за разговор между политическите лидери. От тях искаме да знаем тези неща (бел. от ред. - цели, приоритети, ангажименти)", каза още той.