Днес е ден на национален траур, на смирение. Това важи за много колеги, за други явно не важи. Знаем конспекта на проруската партия "Възраждане" - Американското посолство, САЩ, Руската федерация, "журналистите са марионетки". Но може ли да не е днес? Това каза от парламентарната трибуна по-рано днес Явор Божанков от ПП-ДБ, предаде репортер на "Фокус".

"Може ли за един ден - в точно този ден, когато почитаме паметта на българския патриарх, да бъдем смирени? Само този ден. Свикнали сме с вашата агресия, речник и езика на омразата ви, но може ли за един ден да се смирим и да не слушаме за Руската федерация и Американското посолство. Поне не днес. Това е извън всякакви граници. Недопустимо е. Просто трябва да бъдем на висотата на институцията в такъв момент", каза Божанков.

Изказването на депутата от ПП-ДБ определено ядоса народния представител Петър Петров от "Възраждане", който от място крещеше: "Кой си ти бе? Не те ли е срам да ме обиждаш бе!".

Минути по-късно Цончо Ганев нарече Явор Божаков "розов депутат и ренегат, бягащ от БСП, отиващ в ПП и скоро приседнал на ДПС или ГЕРБ".

"По-скоро отивате там, където ви пратят вашите началници", допълни Ганев.

Повече четете тук.