От столичния район "Банкя“ съобщиха, че се включват в кампанията за набиране на средства за лечението на майка от Банкя. Това е Надя Лашева, автор на детската книжка "Морският дявол“, създадена с цел да подкрепи семейството ѝ в грижата им за тяхното 4-годишно момиченце, което страда от муковисцидоза.

Призивът за помощ обаче е за самата Надя, която е диагностицирана със сарком.

От администрацията на район "Банкя" съобщиха, че на първо време можем да подкрепим Надя Лашева, като дарим средства ето тук: https://pavelandreev.org/campaign/pomosht-za-nadya

По-късно от районната администрация ще информират гражданите и за следващите инициативи, които ще предприемат в помощ на Надя.

Ето какво споделя тя в личния си профил във Facebook: "Появи ми се болка в коляното, личният лекар ме прати на скенер, след това отидох на ревматолог, ортопед, невролог, ехография, друг ортопед и УНГ, лутане, изследвания, отидох сама на ЯМР и се установи, че имам над 10см тумор на костта под коляното.

Намерих прекрасен лекар в Гърция – професор, завършил и работил дълги години в Германия, в специализирана клиника за сарком. Трябва ми спешна операция за спасяване на крака, която ще бъде тежка и сложна, защото през тумора минават нерви и кръвоносни съдове. Само за нея ще ми трябват 100 000 €, а предстоят и много други разходи – химиотерапия, лекарства, болничен престой и така нататък.

Парите ги нямам, но имам добри и верни приятели, имам вяра в доброто у хората и знам, че ще помогнете на мен и семейството ми за този така тежък удар!

На въпроса “ Защо на мен?“ си отговарям така – може би Господ ми се е явил в някой сън и ме е попитал "На теб ли да го дам, или на някое от децата ти?“. Ако е така, значи сега ми прави услуга-родителите ще ме разберат. Безкрайно благодаря на всеки, решил да се включи в моята борба! Чакам епикризата от болницата, за да отворя дарителската сметка, засега, ако искате да се включите, можете да го направите тук https://pavelandreev.org/campaign/pomosht-za-nadya