Защо знакови личности доброволно се предадоха на правосъдието? Сред тях са Румен Гайтански-Вълка, Евелин Банев-Брендо и Камен Балбузанов-Куката. Темата коментират в ефира на NOVA NEWS журналистите от "Телеграф" Захари Белчев и от "24 часа" Кирил Борисов.

По думите на Борисов е обяснимо защо Камен-Куката се е предал – той имал да доизлежи остатък от присъда в размер на няколко месеца и най-вероятно е преценил, че по-добре да го направи, отколкото да се крие цял живот. "Случаят с Румен Гайтански е различен, защото той е обвиняем, няма влязла в сила присъда. Отминаха времената, в които се лежеше по няколко години в ареста без присъда", подчерта криминалният журналист. Според него най-странно е завръщането на Евелин Банев-Брендо, защото той има една присъда от 6 г. и една от 20. И двамата журналисти отбелязаха, че профилът на тримата е много различен.

"Завръщането на Васил Божков със сигурност има връзка с разместването на пластовете във властта и в Прокуратурата. Предаването на Гайтански също е политика", смята Кирил Борисов. Захари Белчев е категоричен, че това са "класически разследвания на трупчета".