Обявен е жълт код за ниски температури в три области - София област, Перник и Кюстендил. В Западна България се очакват слани.  През деня вятърът постепенно ще се ориентира от изток-югоизток и ще е слаб до умерен, съобщава НИМХ.

В областите Перник, Кюстендил и София област минималните температури ще са близки до 0 градуса. Максималните температури ще са между 19 и 24 градуса, за София – около 21, Русе – 19, Монтана – 22, Благоевград и Велико Търново – 23, Сандански, Пловдив и Плевен – 24 градуса.

В планините ще преобладава слънчево време. Сутринта по високите части на Стара планина временно ще е мъгливо. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16 градуса, на 2000 метра - около 9.

По Черноморието преди обяд облачността ще е предимно значителна, но бързо ще се разкъса и ще намалее. След обяд ще преобладава слънчево време. Северозападният вятър ще отслабне, ще е до умерен и ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 20 и 22 градуса. Бургас и Варна – 22 градуса. Температурата на морската вода е около 22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.