Днес ФТР "Подкрепа" проведе среща с министъра на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова. От страна на КТ "Подкрепа" участие взеха Иван Кирилов - председател на ФТР "Подкрепа", Атанас Кръстев - председател на СРС "Подкрепа"-Пловдив, Стефка Байчева - зам.-председател на ФТР "Подкрепа", Тони Добрева - председател на синдикалната секция на "Подкрепа" в Поделение за товарни превози Пловдив и Нонка Маркова - председател на синдикалната секция на "Подкрепа" в Летище Пловдив.

На срещата бяха обсъдени две теми - недостигът на финансови средства за реализиране дейността на летище "Пловдив" и събраната подписка от железничарите с искане да бъдат освободени от украински граждани почивните станции на БДЖ, за да могат да бъдат ползвани от работниците в дружеството.

Относно базите на БДЖ министърът на транспорта заяви, че има примери от други транспортни предприятия, чиито бази вече не се ползват от украинци и щом е така, ще положи усилия за това и базите на БДЖ да бъдат освободени, за да може работещите да имат възможността да възстановяват работната си сила.

В края на срещата председателят на ФТР "Подкрепа" Иван Кирилов връчи на министър Стоянова подписката на работниците от БДЖ с придружително писмо към нея и уведоми представителите на министерството, че ще инициира нова нарочна среща, за да запознае министъра с условията на труд в БДЖ.