НИМХ обяви жълт и оранжев код за опасно време в цялата страна. Оранжев код за очаквани горещини е обявен за Плевен, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и Благоевград. Там се очаква температурите да достигнат до 40 градуса. В останалата част от страната е в сила жълт код и се очакват до между 35 и 38 градуса.

През нощта срещу сряда над цялата страна ще бъде предимно ясно и тихо. Минималните температури ще се повишат и ще са между 21° и 23°С. Най-високи очакваме да са стойностите в равнините - до 23°С, а малко по-ниски в планинските райони и около София - до 21°С.

Третият ден от седмицата ще започне със слънчево време. Следобед и късно вечерта процесите над Сърбия и Румъния , има вероятност да достигнат и крайните северозападни райони от страната. Възможни са и бури над Дунавската равнина, но тези процеси са много трудни за прогнозиране, поради задържащия слой. 

Максималните температури ще се повишават и ще са между 37-39°С. На места около р. Дунав и в Горнотракийската низина ще достигнат и до 41°С. По-прохладно ще се задържи само в планинските райони и над София – до 37°С.