През нощта Централна и Източна България ще бъдат обхванати от значителна облачност, която на места ще доведе до краткотрайни валежи и гръмотевици. В Централния Предбалкан се очакват по-интензивни валежи. Западна България ще се радва обаче на по- ясно време. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Утре сутринта облачността над източната половина на страната ще започне да се разкъсва и намалява, но следобед отново ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, носеща валежи и гръмотевици на места. Северозападният вятър ще се засили и ще бъде от умерен до силен. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, като в София ще са около 27°. Това показва справка на сайта на НИМХ. 

В планините времето ще бъде предимно слънчево, но следобед ще има купеста облачност над масивите на Централна и Източна България. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури на 1200 метра ще бъдат около 21°, а на 2000 метра - около 13°.

По Черноморието на места ще има валежи и гръмотевици. Облачността ще бъде променлива, а вятърът умерен до силен от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 27° и 29°. Морската вода ще бъде топла, около 28°-29°, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.