Утре ще бъде слънчево. В следобедните часове над източната половина от страната и планинските райони ще има купеста облачност, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България и Източните Родопи умерен североизточен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 30° и 35°, в София - около 29-30°.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 15°, съобщават от НИМХ. 

В неделя и понеделник ще бъде слънчево, в по-голямата част от страната и почти тихо. След обяд ще се развива купеста облачност, вероятността за валежи е малка.

По Черноморието ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Температурите ще се повишават и в понеделник максималните ще бъдат между 33° и 38°.

През следващите дни от северозапад ще проникне относително хладен въздух, а въздушната маса над страната ще се лабилизира. Във вторник над Западна и Централна България, а в средата на седмицата и на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. Има повишена вероятност на отделни места валежите да са интензивни и значителни по количество.

Температурите ще се понижават и към петък преобладаващите максимални ще са между 25° и 30°.