Путин изживява унижение и има нужда от оръжия за продължаване на терора. Това заяви украинският президент Володомир Зеленски по време на отворена лекция в Националния исторически музей в Бояна, предаде репортер на "Фокус". 

"Путин изживява унижение и има нужда от оръжия за продължаване на терора над Украйна. Украйна втора в света търси помощ, а ръководителят на Русия е неспособен да защити собствените си територии. Видяхме, че Пригожин или Кадиров, ако решат, могат да влязат директно в Кремъл. Не трябва да се учудваме, че всичките остатъци от боеспособните части на армията в нашата страна нямат мотивация да се бият за един слаб и неадекватен цар", заяви Зеленски.

"Не войната предизвика дефицит и глад, а решението продуцирано и разработено от Русия", допълни той.

"България има ново правителство и искрено желая мощна основа и обществено единство, за да нараства влиянието на България в целия свят. Пожелавам ви да успеете. Украйна ще ви подкрепя винаги и ще ви бъде благодарна за защитата", каза още Зеленски.

Украинския държавен глава каза, че е в страната, за да проведе разговори с българското правителство относно недостига на оръжия, време и енергийни ресурси.

"Тук съм поради недостиг на оръжия и време. Днес имахме много важни разговори за енергетиката, за сигурността. Ние прекарахме една зима без електричество. Няма време и ние много искаме да решим тези въпроси. Много искам да осъществим съвместни проекти, които са важни. В Европа дефицитът на електроенергия не се усети така. В Европа се усети в цената", обясни той.