Извънредният председателски съвет приключи, а председателстващата заседанието Росица Кирова се върна, за да възобнови работата на парламента. По време на почивката обаче депутати от парламентарната група на "Възраждане" премахнаха кабелите на звуковите уредби, които предават звука от парламентарната трибуна, предаде репортер на "Фокус"

Поради невъзможността да бъде продължена работата на парламента заседанието бе прекратено. 

Това бе последният работен ден на депутатите преди началото на предизборната кампания, която стартира на 27 септември в полунощ. 

Причината, поради която депутатите от "Възраждане", БСП и ИТН окупираха парламентарната трибуна, бяха двете проекторешения, свързани с енергетиката - одобрение на предложената от Министерски съвет актуализирана Пътна карта за климатична неутралност на Република България, както и проекта за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост в частта REPowerEU. 

Малко след края на заседанието бе изгасено и осветлението в пленарната зала. Част от народните представители, окупирали трибуната, останаха в на тъмно. Тяхната реакция бе, че запяха националния химн.