От началото на деня са настъпили 15 тежки инцидента. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи. 

Вследствие на интензивното движение през почивния ден и валежите в по-голямата част от страната се наблюдава увеличаване на рисковите ситуации и на възникналите пътнотранспортни произшествия. 

Катастрофа затвори Прохода на Републиката тази сутрин - движението се осъществяваше двупосочно в една лента. По-късно през деня тежка катастрофа затвори пътя между Велико Търново и Русе. Създаден бе и обходен маршрут, който преминава през Полски Тръмбеш – Обединение – Самоводене и обратно. Тежкотоварните автомобили трябва да изчакват на място. 

Катастрофа затрудни движението и по пътя между София и Монтана, в района на село Благоево. Шофьорите трябваше да се предвижват по обходния маршрут: Монтана – Сумер – Пърличево – Боровци. 

По-рано през деня катастрофа затвори движението на АМ "Хемус" в посока Варна. Движението се осъществяваше в аварийната лента. В следобедните часове втори пътен инцидент затрудни движението по аутобана. Този път между 365 и 370 км на магистралата.