Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова организира среща по проблемите, свързани с липсата на здравни кадри във Видин. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. Целта на инициативата е да бъде изготвена "пътна карта“ на необходимите стъпки и процедури за разкриване на медицински специалности във видинския филиал на Русенския университет "Ангел Кънчев“.

Срещата ще бъде на 1 февруари 2022 г. в 11.00 часа в Огледална зала на Народното събрание, пл. "Народно събрание“ №2. В нея ще участват ректорът на Русенския университет "Ангел Кънчев“ акад. Христо Белоев, административният директор на филиала на университета във Видин Момчил Станков и изпълнителният директор на МБАЛ "Света Петка" във Видин д-р Ивета Найденова.

Откриването на нови бакалавърски медицински специалности във видинския филиал на Русенския университет, свързани с обслужването в сферата на медицината, би подпомогнало преодоляването на недостига на кадри в здравеопазването във Видин, смята Росица Кирова, която е народен представител от града.