Заместник-кметът на Стралджа Гроздан Иванов разкритикува премиера Николай Денков заради изказванията му по адрес на зърнопроизводителите. През профила си в социалната мрежа Facebook той отправя и въпроси към него как едно гражданско неподчиение се счита за демократично, а на други за тероризъм, видя "Фокус"

Ето какво пише Иванов:

Господин премиер, когато умнокрасивите протестиращи в София сваляха Борисов и Гешев, хвърляха домати и яйца в центъра на града и блокираха столицата, всичко беше О.К. и беше демократично, но ако земеделци протестират са терористи, а?

Или както казваше великият Георги Русев в един български филм: "Прасета не може, а кучета и котки може!".

Господа управляващи, вие, които гордо се кичите със значката "демократи" и искахте демокрация, ето ви я в най-висша степен. И няма значение дали протестиращите са богати, собственици на палати или имат три оранжерии и не излизат от тях.

Всеки има право да протестира (стига да не нарушава законите), на противното му казвахте тоталитаризъм.

Не са ли ви учили в Харвард?

А сега малко и за тези, които са фенове на управляващите и сега заклеймяват земеделците: Не се ли замисляхте, когато хвърляхте домати и яйца на протестите, че доматите всъщност са турски (погледнете щайгата), а яйцата от Полша?!