Пиян шофьор с 2.68 промила е предизвикал верижна катастрофа в Батак. Това съобщи за "Фокус“ говорителят на Областната дирекция на МВР - Пазарджик Мирослав Стоянов.   

"В събота в Районното полицейско управление в Пещера бил получен сигнал за това, че по първоначални данни е станала тежка катастрофа на пътя Батак и Доспат. Това е един хубав, но много натоварен планински път“, уточни Стоянов.

Незабавно са изпратени екипи на РУ-Пещера, екипи на пожарната и Спешна помощ.

"Пристигайки, установяват, че става въпрос за верижна катастрофа между три автомобила. 63-годишен жител на Батак навлязъл с "Ауди“-то си в лентата за насрещно движение и се е ударил в идваща "Киа“, която е била управлявана от 30-годишен жител на пазарджишкото село Звъничево. "Киа“- та се е завъртяла и се е ударила в насрещно движещо се "Пежо“, управлявано от 64-годишен пловдивчанин. За радост верижната катастрофа не се оказа тежка, а само с материални щети, няма сериозно пострадали хора, но колегите с учудване установиха, че водачът от гр. Батак на 63 години, е с 2.68 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Той е задържан“, заяви Мирослав Стоянов.

Апелът на ОДМВР – Пазарджик към водачите е да шофират с повишено внимание, с ниска скорост и с възможност да спрат по всяко едно време, ако на пътя изникне препятствие.

"И да шофират, без да са употребили алхокол и наркотични вещества“, добави говорителят на ОД МВР Пазарджик.

"Шофьорите продължават да шофират доста рисково, не се съобразяват да намаляват, когато наближават пешеходни пътеки, не се съобразяват с много топлото време. Тръгват, без да имат работещи климатични системи и са уморени, недоспали, карат изнервено“, констатира Стоянов.

"За радост, в областта през този уикенд няма много тежки ПТП, но за съжаление назад във времето имаше много произшествия, за съжаление и с жертви", припомни говителят на полицията в Пазарджик.

Преди десет дни двама 25-годишни загинаха при тежка катастрофа на пътя Белово-Костенец, мъж на 30 се бори за живота си. Моторът тогава увисна на скала.