Министерският съвет на Република България прие Решение за предложение до Народното събрание за ратифициране със закон на Стандартното споразумение за нивото на обслужване между Службата по наркотиците и престъпността на ООН (UNODC), Център за корпоративни приложения - Виена (EAC-VN) и Държавна агенция "Национална сигурност“, Република България за предоставяне на услуги за информационно-комуникационни технологии, свързани с инсталирането и поддръжката на приложението на ООН goAML, подписано на 9 декември 2020 г. за Държавна агенция "Национална сигурност" и на 18 февруари 2021 г. за Службата по наркотиците и престъпността на ООН, съобщиха от правителствената информационна служба.

Споразумението предвижда въвеждането в експлоатация в Държавна агенция "Национална сигурност" на приложението на ООН goAML и осигуряването на услуги по неговата поддръжка.

Приложението на ООН goAML цели подпомагане на държавите членки в противодействието на финансовите престъпления, включително изпирането на пари и финансирането на тероризъм.

Предвижда се текстът на Стандартното споразумение да не бъде обнародван в "Държавен вестник".