През месец февруари Националното сдружение на сираците в България организира за пета поредна година официална церемония за връчване на почетен приз за "Добродетел", който се връчва на организации, фирми и общественици, които през изминалата 2021 година са подкрепяли инициативи на Сдружението . Тази година отличията ще се връчват по - време на благотворителна вечеря, която ще се проведе в град Плевен. Над 60 организации, фирми и общественици са отличените с приз за "Добродетел", които ще бъдат удостоени по - време на събитието.

За организираната вечеря има и благотворителни куверти на стойност 80 лева присъствен и 60 лева неприсъствен куверт, като част от средствата ще се използват в подкрепа на абитуриенти в неравностойно социално положение.

През 2021г. успяхме да помогнем на 47 абитуриенти от Плевенско и страната с еднократни финансови помощи уточняват от Сдружението. Директорите на училища и социални центрове в срок до 10.02.2022г. е необходимо да изпратят своите мотивирани предложения за подпомагане на абитуриенти на имейла на Сдружението: nss_bul@abv.bg допълват организаторите.

Абитуриентите трябва да са сираци, с един родител и от многодетни семейства в тежко финансово положение и лица с увреждания, членове на семейството. За информация и благотворителни куверти може да се свържете на телефон 0877/822685.