Това каза директорът на Столичната библиотека Юлия Цинзова в дневния блок "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“ във връзка с протеста на библиотекарите днес. На въпрос как се мотивират млади хора да работят в библиотека с месечно възнаграждение от 850 лева, тя отговори, че с екип, който има високи цели. "Ние имаме много амбициозна програма, която изпълняваме. Изключително интересни събития, кампании, литературен клуб, който има стотици срещи. Всеки ден в библиотеката има представяне на книги“, обясни тя.

Тя отбеляза, че тяхната мечта се е сбъднала – Шампионат по поезия за ученици. "При нас наистина е интересно и всеки път, когато ние усетим интереса на публиката, която след това идва при нас и стават читатели, за нас това, разбира се, е много важно и за всички колеги също“, поясни Цинзова.

Тя добави, че се готвят за Зелените библиотеки. "На 1 юни ще бъдем в планината. Знаете, че имаме Зелени библиотеки в планината, Зелени библиотеки в парковете. Имаме къщички за книги, включително и на Черни връх. Общо взето това ги интересува, това е, което ги мотивира“, каза още тя.

Милослава АНГЕЛОВА